В Афінах відбулися поєдинки чергового етапу Кубка світу серед шаблісток.

В індивідуальному турнірі взяли участь 188 спортсменок. Із шести українок найкраще виступили: лідер наших фехтувальниць миколаївка Ольга Харлан (5 місце) та нетішинка Галина Пундик (8 місце), яка у чвертьфіналі поступилася росіянці Єкатерині Дьяченко. Інші наші землячки з міста енергетиків зупинилися на таких позиціях: Ольга Жовнір – 30, Аліна Комащук – 43. Там же, у Греції,  куди прибули 23 збірні, проведено передостанній командний етап олімпійського відбору для жінок.
Українська четвірка, у складі якої була Аліна Комащук, послідовно перемогла Німеччину (45:29), Польщу (45:39), Францію (45:44) та Росію (45:44). Вкотре вирішальними стали заключні бої Ольги Харлан, яка завдавала останніх ударів суперницям.
Отримавши 64 очки, наша збірна закріпилась на другій позиції. Тепер з 376 пунктами вона вже недосяжна для найближчих конкуренток – команди Франції, і лише 20 очками поступається росіянкам. Тож маючи вже командну ліцензію до Ріо, українки 21 лютого на останньому етапі Кубка світу в Бельгії матимуть шанс вийти на перше місце, щоб розпочати олімпійський турнір в Бразилії з найслабшою за світовим рейтингом командою, яка відбереться на Ігри-2016.
А в італійському місті Падуя чоловіки змагалися на першому в 2016 році етапі Кубка світу з фехтування на шаблях за участю 191 спортсмена. Нетішинець Дмитро Пундик дійшов до 1/16 фіналу, де програв (8:15) п’ятому номеру світового рейтингу корейцю Жунгван Кіму.
У підсумку Дмитро зайняв 21 місце і став найкращим серед українців на цих змаганнях. Він ще має можливість покращити свій особистий рейтинг на подальших етапах і поборотись за путівку до Ріо.
У команді українці посіли одинадцяте місце. До програми Олімпіади-2016 чоловічий командний турнір шаблістів не входить.