Зимовий чемпіонат України з легкої атлетики (метання) серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків у Мукачевому Закарпатської області став знаковим для кількох молодих та перспективних спортсменів.

Так, п’ятнадцятирічний Михайло Кохан із Запорізької області встановив національне досягнення для юнаків цього віку в метанні 5-кілограмового молота – 74 м 47 см. Та все ж результати вісімнадцятирічного Захара Міщенка зі Старої Синяви порадували не лише його близьких, земляків, але й тренерський штаб збірної України, засвідчивши про  вихід спортсмена на новий рівень. В усіх п’ятьох виконаних спробах надісланий ним 800-грамовий спис приземлявся за позначкою 68 метрів, що відповідає нормативу для участі в  юніорському чемпіонаті світу. Тричі його спис перелітав за 70 метрів. Остаточне особисте досягнення (73 м 50 см) Захар показав у третій спробі, вперше перевершивши норматив майстра спорту України.
А долучив цього здібного юнака до легкоатлетичних метань вчитель фізвиховання місцевого колегіуму Іван Чорний, який за сумісництвом тренує бігунів.  Саме він помітив як під час гри у гандбол семикласник Міщенко демонстрував характерні для метальників різкі рухи. Тож запропонував Захару спробувати метати диск, а згодом ще й спис. Вже через рік занять той стає призером всеукраїнських змагань, метнувши 600-грамовий спис за 57 метрів. Фахівці зі столиці запропонували подолянину продовжити навчання в Респуб-
ліканському вищому училищі фізичної культури (нині Олімпійський коледж імені Івана Піддубного) у Києві. Там і почав розкривати його талант досвідчений тренер Микола Гурневич, з яким за останні два роки виграли більшість всеукраїнських змагань серед однолітків. У березні Захар матиме змогу представити нашу державу на Європейському кубку метальників у Румунії у віковій групі молодь (до 23 років).
Цікаво, що на другому щаблі п’єдесталу пошани в Мукачевому стояв Олександр Козубський з Ярмолинеччини, який представляє Рівненську область. Він також виконав кваліфікацію для участі на юніорському чемпіонаті світу.
Щодо чотирьох представників Хмельниччини, якими опікується Олег Вергуш із Кам’янця-Подільського, то вони лише вперше в цьому році змагалися на стадіоні і продемонстрували в Закарпатті задовільні, як для їхньої готовності, результати: Костянтин Райтаровський – сьомий (45,05 м), Андрій Сабов – дванадцятий (35,84 м) серед юніорів у метанні диска 1,75 кг; Людмила Гулай зайняла п’яте місце (35,11 м) у метанні диска серед юніорок; Олександр Стефанюк у метанні списа став дев’ятим (42,97 м) серед юніорів.
Ці показники кам’янчан вивели збірну області на загальне шістнадцяте  місце.