Здійснити п’ять сходжень за один сезон – таку програму-максимум планує виконати команда хмельницьких альпіністів-ентузіастів. Цього року троє місцевих сміливців хочуть підкорити найвищі вершини Паміру та Тянь-Шаню. Чого не вистачає нашим скелелазам для здійснення мрії?

Стати альпіністом Микола Колосовський мріяв змалку. Підкорювати гірські вершини хлопець почав у студентські роки. За цей час уже здійснив багато сходжень. У почесному списку Миколи – вздовж і впоперек пройдені Карпатські гори, Швейцарські Альпи та скелі Кавказу. П’ять років альпініст зі стажем виношував думку про масштабний проект щодо підкорення найвищих вершин Паміру та Тянь-Шаню. Нині вирішив, що той час настав. Наталя Мостова, єдина дівчина в цій команді, труднощів не боїться.

Для підкорення вершин – як і в будь-якому спорті – вмінь та бажання замало. Аби здійснити задум, потрібні чималі кошти. По допомогу альпіністи звернулися до місцевого управління молоді та спорту. До кінця тижня альпіністи планують запустити свій офіційний сайт. Там значитимуться і  їхні реквізити. Якщо все вийде, на альпіністів чекає непростий  та цікавий шлях. Оптимальним періодом для сходження альпіністи називають липень-серпень. Тож час ще є.