Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 1075

За підтримки обласного відділення НОК України у святково прикрашеному спортивному залі Гуменецького навчально-виховного комплексу   Кам’янець-Подільського району проведено традиційний відкритий обласний турнір зі стрибків у висоту «Подільська весна».

Цьогоріч у змаганні взяли участь рекордна кількість легкоатлетів – 116: від восьмирічних початківців  до ветеранів (найдосвідченішому – 58), які представляли сім команд із Хмельницької та Чернівецької областей. На урочистому відкритті турніру його організатори та почесні гості побажали учасникам змагань продовжити славні традиції вихованців подільських дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які добилися значних успіхів на міжнародній арені. Згадали переможні стрибки Віти Паламар, Андрія Соколовського, Руслана Стіпанова, Віктора Черниша на олімпійських і світових форумах. Своє сходження у великий спорт вони розпочали саме на таких змаганнях.
А потім були розіграні нагороди турніру в шістьох вікових групах. Спортсмени долали висоти різними способами: переступанням, перекидним, флопом. Грамоти, медалі, подарунки вручив переможцям та призерам перший заступник голови обласного відділення НОК України Віктор Флентін. Грошові винагороди від голови Гуменецької сільської ради Інни Абдулкадирової отримали кращі стрибуни турніру.
Змагання відбулися на високому організаційному рівні, який забезпечили палкі прихильники спорту – директор школи Ліла Пазюк та вчитель фізичного виховання Микола Дубчак. Цьому освітянському закладу, що входить до мережі шкіл із організації впровадження олімпійської освіти в навчально-виховний процес проекту НОК України та Олімпійської академії України «Олімпійська освіта»,  передано спортивну літературу, в тому числі книгу «Життя в польоті» видатного стрибуна з жердиною Сергія Бубки. Всі присутні мали змогу також ознайомитися з фотовиставкою робіт, на яких зафіксовані виступи легкоатлетів у стрибкових дисциплінах на обласних, всеукраїнських і міжнародних змаганнях.
Н. ДРУЖБАН.