Тріумфом збірної команди Хмельниччини завершився чемпіонат України з легкоатлетичного кросу в Цюрупінську Херсонської області.

На важкій трасі (підйом, спуск, піщаний грунт) 23 наших спортсмени з- поміж  290 учасників, які представляли дев’ятнадцять областей і місто Київ, вибороли першість, залишивши на другому та третьому  місцях сильні колективи з Миколаївщини та Харківщини.
Кросмени змагалися в 5 вікових групах на різних дистанціях. Найкраще виступили юнаки до 17 років: Вадим Лонський зі Старої Синяви першим подолав 3 км, а одразу за ним фінішував Дмитро Іванчук зі Славути. Для Вадима це вже третє чемпіонство в кросi серед однолітків України.
Відзначилися  і спортсмени групи «молодь» (до 23 років): Віталій Капітанець з Білогородки  Ізяславського району, який нині навчається в Кам’янець-Подільському національному університеті, не лише здобув першість на восьмикілометровій дистанції, але й виконав норматив майстра спорту України. Приємно, що  поряд з ним, на третій позиції, розташувався Ігор Ярошенко зі Старої Синяви.
Третє «золото» для Хмельниччини виборов досвідчений Олександр Матвійчук з Білогородки. Свою чергову перемогу на чемпіонаті України йому приніс біг на вісім кілометрів серед чоловіків. Підтримав його майстер спорту з Полонного Ігор Порозов (п’яте місце у тiй же вiковiй групi).
До числа призерів також  пробилися: майстер спорту Максим Якимчук,  який  фінішував третім у групі «молодь» на дистанції 3 км і Тетяна Палінкаш  – третє місце серед  дівчат до 17 років. Обоє  – з Кам’янця-Подільського.
У підсумку за командним кубком на найвищий щабель п’єдесталу пошани піднявся представник, він же й тренер та учасник нашої збірної – майстер спорту Леонід Рибак (на фото). Готували членів команди – переможниці Андрій Мельніков (м. Хмельницький), Володимир Ліщук та Лідія Івчук (Полонський район), Тетяна Черняк
(м. Славута), Іван Чорний (Старосинявський район), Василь Ліщук та Олександр Ротар (м. Кам’янець-Подільський).