Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 846

У Хмельницькому відбувся обласний комплексний спортивно-видовищний захід з нагоди Міжнародного олімпійського дня, організований обласною організацією ФСТ «Динамо» України за підтримки обласного відділення НОК України, управління молоді та спорту облдерж- адміністрації і управління молоді та спорту міської ради.
Розпочалося свято з масового забігу працівників головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, військовослужбовців ВЧ 3053 Національної гвардії України та всіх охочих хмельничан.

Учасники отримали відповідні нагрудні номери з написами «Олімпійський день» та наклейку-емблему «Динамо». Зареєструвалося майже 600 учасників, наймолодшому з яких Роману Кадуцькому — 8 років, а найдосвідченішому — Володимиру Бохонському, призеру чемпіонату світу з легкої атлетики серед ветеранів, — 78.
Стартували учасники від тренінгового центру ГУ НП в Хмельницькій області, що на Зарічанській, а далі бігли вулицями Бандери, Прибузька, Свободи, Проскурівська і фінішували на стадіоні «Поділля», подолавши дистанцію 3,5 кілометра, де і продовжилося спортивне свято.
Після шикування на футбольному полі провели загальну зарядку. Честь підняти Державний Прапор України, прапори Національного олімпійського комітету та фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» було надано Олімпійському чемпіону ХХІ Ігор з веслування на байдарках, почесному динамівцю Сергію Нагорному, учаснику Олімпійських ігор 1996 р., заслуженому майстру спорту з веслування на байдарках Олексію Слівінському та капітану поліції Олексію Колесникову.
Заступник голови Хмельницької обласної організації ФСТ «Динамо» України, — член виконкому відділення НОК області Геннадій Домбровський зауважив: «Цей пропагандистський пробіг покликаний привернути увагу жителів нашого міста до здорового способу життя, пропагувати спорт і фізичну культуру». Він також зазначив, що честь Хмельниччини на Олімпіаді в Ріо захищатимуть п’ять місцевих динамівців, котрі успішно пройшли відбір на ці найпрестижніші міжнародні змагання.
Голова обласного відділення НОК України Юрій Краснюк оголосив привітання Сергія Бубки з нагоди дня заснування Міжнародного олімпійського комітету та вручив подяки активним членам динамівського товариства за участь в олімпійському русі у регіоні.
Далі відбулися змагання з легкої атлетики, перегонів на велосипедах серед вихованців дошкільних навчальних закладів. Участь взяли понад 30 хлопчиків та дівчаток. Всі учасники нагороджені сертифікатами, значками, солодкою водою та призами, переможці нагороджені медалями.
Продовжився захід показовими виступами вихованців різних ДЮСШ та спортклубів з художньої гімнастики, карате традиційного, тхеквондо ВТФ, фехтування і Тай-Бо.
Під завісу відбувся товариський футбольний матч між «Поділлям» та збірною «Динамо». Рахунок гри — 2:1 на користь команди «Поділ- ля», яка отримала кубок, а всі учасники — медалі та сертифікати.