Збірна України завоювала срібні медалі юніорського  чемпіонату Європи в болгарському Пловдиві.

Вона провела сім матчів. Спочатку була вольова перемога над господарями – 3:2, потім поразка від чемпіонів світу поляків – 0:3. Після трьох виграшів з однаковим рахунком 3:0 у словенців, французів та німців, у півфіналі наші здолали італійців  – 3:2. У заключному поєдинку поступилися Польщі – 1:3.
Усього в чемпіонаті взяли участь дванадцять команд. Третіми фінішували росіяни. Це перші медалі чоловічого волейболу незалежної України. Приємно, що вихованець Хмельницької ДЮСШ № 1, а нині студент Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, гравець харківського «Локомотива», майстер спорту Олег Плотницький був не лише лідером української команди. Він отримав два індивідуальні призи чемпіонату в номінаціях «Кращий нападаючий»  і «Кращий на прийомі». Олега також було включено до символічної юніорської збірної Європи U-20.
У доробку цього талановитого спортсмена раніше вже були медалі світового та європейського рівнів серед однолітків, але у пляжному волейболі. То ж бажаємо йому подальшого зростання у цих дисциплінах.