До Нетішинської ЗОШ № 4 І-ІІІ ступенів, що входить до мережі шкіл з олімпійської освіти, завітали керівники відділення НОК України в Хмельницькій області, місцеві спортивні фахівці, срібна медалістка Олімпіади-2016 у складі жіночої четвірки шаблісток Аліна Комащук.

Їх запросили до спортзалу на урок команд шестикласників під гаслом «Стань в ряди олімпійців». Дійство розпочалося внесенням олімпійського вогню та підняттям Державного прапора України і прапора НОК. Цю місію виконала Аліна Комащук, за яку, а також випускницю ЗОШ № 4 – легкоатлетку Вікторію Ткачук найпалкіше вболівали учні та вчителі школи влітку під час їх бразильських стартів на Олімпіаді.
У своєму привітаннi голова відділення НОК Юрій Краснюк зокрема відмітив заслуги тренерів і вихованців місцевої комплекс-
ної ДЮСШ Хмельницької АЕС, восьмеро з яких у різні роки стали олімпійцями, в т. ч. троє – Галина Пундик, Ольга Жовнiр, Алiна Комащук піднялися на п’єдестал пошани. Він вручив подяки наставникам  учасниць Ігор в Ріо-де-Жанейро – Олегу та Ользі Штурбабіним, Олександру Краснову, спеціалісту відділу молоді та спорту виконкому Нетішинської міськради Василю Базану, колективу КДЮСШ.
А далі школярі продемонстрували свою спритність і вправність на практиці – в змаганнях, до програми яких було включено біг з прапорцем, стрибки в довжину з місця, метання тенісного м’яча в ціль та весела естафета. Перемогу здобула команда «Смайлики» з 6-А класу.
Готувались учні до важливого заходу під наглядом вчителя фізвиховання з сорокарічним стажем Валентини Дейкалюк та її молодших колег-педагогів кілька тижнів. Напередодні в ЗОШ підбили підсумки конкурсу малюнків на спортивну тематику і кращі роботи представили на виставці.
Спортивне свято  доповнили показові виступи фехтувальників (тренер Ольга Штурбабіна), футболістів (тренер Володимир Возний), юних грацій художньої гімнастики (тренер Дар’я Орловська). Дала настанови і нагородила шестикласників сувенірною продукцією НОК Аліна Комащук, яка стала для них взірцем цілеспрямованості, наполегливості та працелюбності.
У рамках реалізації всеукраїнської акції НОК України «Олімпійський куточок» директору школи Людмилі Добровольській очільники олімпійського руху в області передали спортінвентар для занять ігровими видами.