У Білій Церкві Київської області відбувся останній національний старт легкоатлетичного сезону – чемпіонат України з кросу.

На цих змаганнях здійснювався відбір до збірної країни, яка 11 грудня у Чіа (Італія) візьме участь у чемпіонаті Європи з кросу. Тож поборотися за нагороди чемпіонату й місце в національній команді з’їхалися майже 450 спортсменів із 25 регіонів. Змагання відрізнялися високою щільністю результатів. Представники Хмельниччини в гострій конкурентній боротьбі здобули чотири особисті медалі.
У черговий раз першість серед юнаків до вісімнадцяти  років на дистанції 3 кілометри виборов  Вадим Лонський зі Старосинявського району. Його перевага на фініші над головним суперником із Черкащини склала лише секунду. Стільки ж програла чемпіонці з Тернополя срібна призерка чемпіонату серед жінок (молодь до 23 років) Вікторія Калюжна з Полонського району, котра другою подолала 6 кілометрів. У юніорок (вікова група до 20 років) кращою стала сімнадцятирічна Тетяна Палінкаш із Кам’янця-Подільського, яка мала право виступати і серед дівчат, котрі на європейську першість не відбирались. Бронзову медаль серед чоловіків (молодь до 23 років) виборов Тарас Чукань зі Старосинявського району на дистанції 4 км.
До чільної десятки змогли також пробитися кам’янчанин Віталій Капітанець (п’яте місце, 8 км – молодь-чоловіки), Тарас Чукань (дев’яте місце, 8 км, чоловіки-молодь), Лідія Цнобіладзе (восьме місце, 2 км дівчата до 18 років), старосинявець  Ігор Ярошенко (дев’яте місце, 4 км чоловіки-молодь), хмельничанки Наталія Легонькова (дев’яте місце, 8 км, жінки), Анастасія Закопайло (дев’яте місце, 4 км, жінки-молодь) та Єгор Жуков  із Полонського району (восьме  місце, 4 км, чоловіки).
Відсутність кількох спортсменів у нашiй командi на чемпіонаті з різних причин завадила збірній Хмельниччини увійти до числа призерів. У підсумку перше місце – м. Київ, друге – Дніпропетровська, третє  – Рівненська області, хмельничани – четвертi.
Ще двоє наших земляків, котрі навчаються і виступають  в інших містах, здобули чемпіонські звання. Це Олександр Вуйко з Летичева, переможець у бігу на
6 км серед юніорів, який нині представляє Вінницьку область, та Микола Нижник зі Старокостянтинова (8 км, чоловіки-молодь), член збірної команди столиці.
Крім того, в заліку серед ДЮСШ високе (сьоме місце) зайняла Старосинявська дитячо-юнацька спортивна школа.
Виконком Федерації легкої атлетики України затвердив склад національної збірної на чемпіонат Європи – 2016 року з кросу. Вітчизняна делегація складатиметься з 25 атлетів (13 чоловіків і 12 жінок). До їх числа потрапили і наші земляки:  Олександр Вуйко,  Тетяна Палінкаш,  Микола Нижник,  Вікторія Калюжна.