Чемпіонат України з дзюдо в Києві запам’ятається вболівальникам нашої області першою золотою нагородою серед чоловіків в історії розвитку цього виду спорту на Хмельниччині. А здобув її представник обласного центру, майстер спорту Олександр Романюк, якого не змогли зупинити під час сходження до чемпіонства п’ять суперників, що протистояли йому у ваговій категорії 100 кг.

Чергову, цього разу срібну, медаль змагань такого рівня виборола досвідчена Ірина Алієва (дівоче прізвище Кіндзерська), котра виступає за Київ і Хмельницьку область. Вкотре вона у фіналі поступилася своїй головній опонентці на всеукраїнській арені — Світлані Ярьомці з Київщини (в. к.+ 78 кг).
Алла Онищук (Волинська та Хмельницька області) завершила свій виступ на п’ятій позиції серед жінок вагової категорії 57 кг.
Їхні особисті здобутки вивели збірну Хмельниччини на загальне п’яте командне місце.
На п’єдестал пошани зійшов також вихованець Деражнянської школи дзюдо Богдан Зусько, який зайняв друге місце серед чоловіків вагової категорії 81 кг. Нині він представляє Запорізьку область.
За підсумками чемпіонату Олександр Романюк матиме змогу виступати в складі національної збірної на престижних міжнародних змаганнях в 2017 році, чим розпочне свій шлях до Токійської Олімпіади 2010 року.