У манежі Київської міської школи вищої спортивної майстерності протягом двох днів 482 спортсмени 1999 року народження і молодші взяли участь у традиційних всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики, присвячених пам’яті заслуженого тренера України Сергія Операйла. Збірна Хмельниччини, за яку виступили атлети з трьох міст і двох районів, зайняла шосте місце.

Незважаючи на те, що для більшості юних спортсменів це був перший старт зимового сезону, багато з них показали рекордні для себе результати. І якщо два перших місця Тетяни Палінкаш з Кам’янця-Подільського, яка впевнено виграла серед дівчат забіги з перешкодами на 1500 м (5 хв. 02,11 сек. — рекорд області) та на 3000 м (10 хв. 20,52 сек), були цілком прогнозовані і стали для неї перевіркою готовності до чемпіонату Європи з кросу, то перемога Дмитра Кравця виявилася несподіванкою для багатьох фахівців.
Цим талановитим юнаком з Ізяславщини торік почав опікуватися заслужений тренер України Володимир Гоняк зі Старокостянтинова. Хлопець почав прогресувати, проте з квітня не виступав на змаганнях через травми. І ось у Києві зміг підкорити 2 м 08 см у стрибках у висоту, виконавши норматив кандидата в майстри спорту. Дмитра включили до резерву збірної України.
Показали рекордні секунди і брати Капітанчуки з Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді (тренери Микола Баліцький та Антоніна Пліснярська). Подолавши 400-метрівку з другим часом, Іван піднявся на п’єдестал пошани і отримав срібну медаль, Андрій показав восьмий результат.
Вперше перевершив шестиметровий рубіж у стрибках у довжину чотирнадцятирічний хмельничанин Євген Воронка (тринадцяте місце — 6 м 01 см). Не вистачило везіння Сергію Коломійчуку з Шепетівського району. Він впевнено виграв свій забіг на 800 метрів, але в наступному суперники в гострому протистоянні між собою розіграли нагороди, залишивши нашого Сергія на підсумковій четвертій позиції.
До чільної десятки в своїх видах серед 30-60 конкурентів потрапили представники Полонського району Владислав Мартинюк (біг на 3000 м та на 1500 м, сьоме місце), Василь Сабуняк (біг на 3000 м, десяте місце), славутчанка Діа-    на Мартинчук (біг на 400 м, восьме місце), хмельничанка Аліна Фролова (потрійний стрибок, восьме місце), кам’янчанки Крістіна Антонівська (біг на 400 м, дев’яте місце) та Анна-Марія Біба (спортивна ходьба на 3000 м, дев’яте місце).