Новий олімпійський цикл вітчизняні важкоатлети розпочали з Кубка України у Чернігові, куди прибуло 200 спортсменів з 22 регіонів. Приємно відзначити успішний старт чоловічого складу збірної нашої області.

Першу нагороду для подолян виборов Ярослав Заболотний з Дунаєвеччини, який набрав у сумі двоборства 230кг (105 – ривок + 125 – поштовх). Це забезпечило йому «срібло» у ваговій категорії 62 кг. Потім Дмитро Кукош з Городка став переможцем серед чоловіків до 77 кг, набравши 296 кг (127 + 153). У цій же ваговій категорії п’ятим  фінішував перспективний шістнадцятирічний Андрій Божук з Волочиська.
Досвідчений хмельничанин Сергій Клепацький у ваговій категорії до 105 кг виборов «бронзу» – 371 кг (160 + 211). А шістку найкращих у цій же категорії замкнув Богдан Попик з Волочиська.
Серед суперваговиків (понад 105 кг) бронзова медаль  дісталася представнику обласного центру  Олександру Черненку – 387 кг (175+212).
Враховуючи перезаліки Олександру Пєлєшенку, Володимиру Болгарину  та Дмитру Чумаку, які готуються до відповідальних міжнародних змагань за індивідуальним графіком, чоловіча збірна Хмельниччини впевнено вийшла на перше місце й здобула Кубок. До трійки найкращих також увійшли чоловічі команди  Харківської й Миколаївської областей.
У жінок відзначилася Ангеліна Ломачинська з Дунаєвеччини, котра здобула першість у категорії 48 кг з сумою 140 кг (63+77).
 Перемогу подолянам забезпечили їх наставники: Олександр Антонов, Олександр Кулеша, Володимир Копичинський, Олег Поляков, Андрій Мельник, Олександр Хомовський, Михайло та Ігор Мацьохи.
Наразі до чемпіонату Європи серед чоловіків та жінок, що відбудеться з 1 по 9 квітня в  Хорватії, готуються представники Хмельниччини Олександр Пєлєшенко, Дмитро Чумак, Олександр Прошак.