Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 1095

На трасах, прокладених вулицями Івано-Франківська, відбувся зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби. Він став відбірковим до національної команди, яка 21 травня виступатиме в  Чехії на Кубку Європи.

Змагалися спортсмени в складних погодних умовах: спершу  йшов дощ, а наступного дня — мокрий сніг. Тому годі було розраховувати на високі результати. Серед 150 скороходів різних вікових груп виступали 5 представників Хмельниччини.
У ходьбі на 10 кілометрів серед юніорок бронзову медаль і путівку на Кубок Європи виборола хмельничанка Ірина Чернуха, а сьомою фінішувала кам’янчанка Анна-Марія Біба. У юнаків десятку кращих на трикілометрівці замкнув Артем Чабанюк зі Старокостянтинова. Хмельничанки Діана Шматлай і Дарія Лещенко, котрі змагалися серед дівчат до 16 років на двокілометровій дистанції, відповідно були шістнадцятою та сімнадцятою. У підсумку збірна області зайняла одинадцяте командне місце.
Мають шанси виступити на  змаганнях у Чехії також вихованці Хмельницької обласної ДЮСШ, котрі нині навчаються в столиці і представляють Київщину. Це Едуард Забуженко, який став другим серед юніорів у ходьбі на 10, та Андрій Разгон – четвертий серед молоді на 20 кілометрах.
Підтвердила рівень майстра спорту Олександра Оляновська з Солобковець, яка розпочала заняття легкою атлетикою в Ярмолинецькій ДЮСШ, а нині виступає за Київську область. Вона фінішувала дванадцятою серед жінок, котрі долали двадцятикілометрову дистанцію.