У липні стартує чемпіонат України з футболу серед команд другої ліги сезону 2017-2018 років. Він проходитиме за новим форматом: ліга розбита на північно-західний і південно-західний дивізіони.

Змагання в групах пройдуть в три кола. В перших двох кожна з команд зіграють між собою по два матчі — вдома та на виїзді в двоколовому змаганні.
На наступному етапі в 2018 році пройде третє коло. Його «сітка» вже готова і команди займуть в ній участь в залежності від місць, що посядуть.
Хмельницьке «Поділля» й волочиський «Агробізнес» потрапили до північно-західного дивізіону з дванадцяти колективів. Їхніми суперниками будуть «Буковина» Чернівці, «Скала» Стрий, «Тернопіль» Тернопіль, «Нива-В» Він- ниця, «Прикарпаття» Івано-Франківськ, «Арсенал-Київщина» Біла Церква, «Полісся» Житомир, «Львів» Львів, «Нива»Тернопіль і черкаський «Дніпро-2-Академія».
 На початку наступного місяця розпочнеться реєстрація футболістів та заявок команд. Лише після цього буде остаточно сформовано лігу й затверджено календар чемпіонату.