Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 1152

У Каунасі відбувся кубок європейського циклу з фехтування на шпагах серед дітей  віком  до 14 років. У змаганнях взяли участь спортсмени Литви, Латвії, Естонії, Білорусі, Німеччини, Австрії, Фінляндії, Польщі та України.

У складі збірної України виступали двоє спортсменів  Хмельницької  обласної ДЮСШ — Єва Мазур і Тимофій Крижанівський.  Єва виборола перше місце, отримавши  кубок переможниці турніру. Тимофій   посів  21 місце.
На другий день змагань Єва Мазур, виступаючи в складі першої збірної України разом з двома спортсменками з Києва, впевнено виграла зустрічі в  команд Литви і Естонії-2. За перше місце наші дівчата зустрілися зі збірною   Естонії-1  й здобули перемогу з рахунком 45-39.
Юнацька збірна  України — 2 за участю Тимофія Крижанівського програла зустріч за вихід у фінал  майбутньому чемпіону  — Україні — 1, а в матчі за бронзові медалі перемогла команду Білорусі  й посіла третє місце.
Готував наших спортсменів до змагань тренер ОДЮСШ  Юрій Мазур — суддя міжнародної категорії, старший тренер збірної України серед дівчат до 17 років.