В обласному центрі відбувся  відкритий міський турнір з шахів, присвячений  Дню незалежності України.

Виступали представники різних поколінь – від сімдесятисемирічного ветерана Василя Миколайовича Шостацького до дев’ятирічної учениці  Хмельницького НВО № 5 Ірини Богуцької. Турнір пройшов у форматі швидких шахів за швейцарською системою в дев’ять турів. Рейтинговий фаворит змагань, майстер ФІДЕ Михайло Григорів з результатом 8 очок став переможцем змагань.  Дмитро Шевчук виборов 7,5 очка й посів друге місце. У чемпіонки та призерки чемпіонатів України серед дівчат у вікових групах до 12 та до 14 років Євгенії Дзятко –  6,5 очка й третє призове місце.
Серед молоді віком до 16 років перемогла Серафіма Явдосюк, яка за додатковим показником випередила свою сестру Васілісу та Максима Старікова, які посіли відповідно друге й третє місця. Серед ветеранів перше місце у Петра Сітнова. Другим призером став Станіслав Блонський, а третім – Станіслав Руденко.
Всі переможці та призери змагань нагороджені медалями й грамотами управління молоді та спорту міської ради.   Результати турніру подаються до Міжнародної шахової федерації ФІДЕ для обрахунку міжнародних  рейтингів з швидких шахів учасників змагань.