Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 830

Напередодні чергового туру чемпіонату України з футболу в групі «А» другої ліги  назрівав скандал.   

Президент вінницької «Ниви-В» Василь Вовк заявив, що його команда не поїде у Волочиськ, бо у владнокорупційний футбол не грає. Він мав на увазі те, що президент місцевого «Агробізнесу» Олег Собуцький  одночасно є віце-президентом Федерації  футболу України, отож конфлікт інтересів очевидний.
Все ж поєдинок відбувся. Вже на другій хвилині у ворота гостей було призначено одинадцятиметровий, який чітко реалізував Груша. Третину тайму господарі володіли ініціативою. Потім гра вирівнялася. Волочисці до перерви мали більше шансів, ніж гості, забити гол, але рахунок не змінився.
Одразу після перерви «Нива-В» залишилася в меншості через вилучення футболіста за другу жовту картку. Було багато обопільних порушень, що нерідко переходили у відверту грубість. Господарі володіли територіальною й ігровою перевагою. Гості  вміло оборонялися, гостро контратакували. Однак рахунок на табло не змінився  — 1:0.
Хмельницьке «Поділля» приймало аутсайдера  — «Арсенал-Київщину» з Білої Церкви. Господарі  домінували на полі. Логічним завершенням цього став гол у середині першого тайму, який з подачі Бабака забив Макарченко. Далі гра йшла на зустрічних курсах. Хмельничани повинні були забивати щонайменше ще двічі, але не вистачило майстерності на вістрі атак. Завершальна частина  матчу  була напруженою, футболісти Київщини прагнули врятуватися від поразки. Однак фінальний свисток засвідчив перемогу господарів  — 1:0.
Збадьорилося  житомирське «Полісся», яке в попередньому звіті ми незаслужено назвали аутсайдером. Житомирці в цьому турі розтрощили тернопільську «Ниву» — 3:0. Зустріч «Буковина» Чернівці  — «Прикарпаття» Івано-Франківськ завершився з рахунком 1:2.
У зв’язку з тим, що команда ФК «Тернопіль» припинила участь у чемпіонаті й двом колективам у кожному турі доводиться пропускати  матчі, відбулося пережеребкування календаря другого й третього кіл чемпіонату. В наступному турі, 15 вересня «Агробізнес» приймає  вдома «Поділля».
Оскільки результати матчів із ФК «Тернопіль» анульовані, очковий багаж команд змінився. Лідирує «Агробізнес» — 24 очки. У «Прикарпаття» — 22, тернопільської «Ниви» — 15 очок. Хмельничани з 5 очками на дев’ятій сходинці. Замикає турнірну таблицю серед десяти колективів «Арсенал Київщина», що не набрала жодного очка.