Уже втретє громадська організація «Критична маса» за підтримки спонсорів провела велоперегони на дистанції  100 кілометрів. У них взяли участь всі бажаючі віком від 18 років. Маршрут змагань цього року проходив від Хмельницького через Немичинці – Городок – Смотрич. Фінішували учасники у Кам’янці-Подільському.

Виступило 105 учасників не лише з Хмельниччини, але й з інших областей України. Залік проводився у різних  категоріях і за типом велосипедів: окремо для учасників на шосейних велосипедах і окремо  на велосипедах маунтен-байк та гібридів.
Офіційний старт змагань відбувся у Хмельницькому біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка. А найшвидше дистанцію на шосейному велосипеді подолав Дмитро Тітаренко з Кам’янця-Подільського, котрий фінішував з часом три години п’ять хвилин. Найкращий час у категорії маунтен-байків та гібридів показав Максим Мацеплюк із Хмельницького – три години 47 хвилин. Він виборов перемогу й у віковій категорії 18-29 років. Серед жінок найшвидшою виявилася Яна Польська з Кам’янця-Подільського, котра фінішувала з часом чотири години 15 хвилин. Серед учасників віком 30-39 років з часом чотири години дві хвилини найсильнішим виявився Ярослав Бережняк з Ніжина Чернігівської області. Перемогу в категорії 40+ років з часом чотири години дві хвилини здобув Олександр Волох з Кам’янця-Подільського. Після фінішу відбулося нагородження переможців і призерів, а всі учасники змагань отримали пам’ятні медалі.
З різних причин у тому числі і через технічні поломки, які учасникам довелося усувати на трасі, останній велосипедист фінішував з часом сім годин 35 хвилин. Загалом же із 105 не доїхали до фінішу лише дев’ять гонщиків.
Окремо варто відзначити зразкову організацію змагань і волонтерську допомогу. На всіх важливих перехрестях волонтери вказували напрям руху, а працівники поліції потурбувалися про безпеку на дорогах. Тому змагання пройшли без серйозних інцидентів і нещасних випадків.