Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 873

У Хмельницькому втретє проведено  всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед жінок «Меморіал заслуженого тренера України Володимира Стадніка».

Започатковані в 2015 році змагання відбулися на килимах спеціалізованого залу обласного центру фізичного виховання учнівської молоді за ініціативи  членів  родини Володимира Станіславовича і підтримки Асоціації спортивної боротьби України, обласних асоціації спортивної боротьби та федерації дзюдо, відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області та спонсорів.
Саме тут зросли місцеві борчині, які першими виграли для України золоті медалі на офіційних міжнародних змаганнях: Тетяна Комарницька – двічі перемагала на чемпіонатах Європи, а Ірина Мерлені – тричі здобувала звитяги на світових першостях і підкорила олімпійську вершину в 2004 році. Нині в залі тренується здібна молодь i титулований Павло Олiйник – чемпіон Європи, призер чемпiонатiв світу.
Серед плеяди талановитих борців – вихованців Володимира Стадніка, у тому числі п’яти його дітей, – найбільшого успіху досяг син Андрій, який зумів здобути срібну медаль Олімпіади-2008, виграти європейську першість.
Віддати шану видатному тренеру на турнір прибули не лише досвідчені вітчизняні спортсменки з дев’яти областей, Києва, але й представниці з Білорусі, Азербайджану та вперше Угорщини, серед яких чимало титулованих борчинь – переможців та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи різних вікових груп, юнацьких Олімпійських ігор.
На урочистому відкритті були присутні: фундатор вільної боротьби в Хмельницькому, член виконкому відділення НОК України в  області Віктор Барбалюк, головний тренер жіночої збірної України Володимир Євонов, члени родини і друзі Володимира Стадніка.
У ході цікавих сутичок перемоги у своїх вагових категоріях здобули: Оксана  Лівач (48 кг, м. Львів);  Христина Береза (53 кг, м. Iвано-Франкiвськ); Мерседес  Дениш
(55 кг, Угорщина);  Ірина  Чихрадзе (58 кг,  м. Iвано-Франкiвськ);  Альона Колесник
(60 кг, Азербайджан) Ірина Нетреба (63 кг, Азербайджан); Алла  Белінська (69 кг,
м. Херсон);  Джанет Немет (75 кг, Угорщина). Для Алли Белінської, котра розпочала своє спортивне сходження в Новоушицькому районі Хмельницької області, це вже третє золото меморіалу.
Господарі теж мали здобутки: «срiбло» у ваговій категорії 55 кг дісталося  Анні Войтовій, а «бронза»  —  Дарії Сич (58) кг  із Хмельницького.
Переможців та призерів нагородили оригінальними медалями, грамотами та грошовими винагородами.