В Албанії  відбувся чемпіонат Європи з важкої атлетики серед молоді (до 23 років) та юніорів (до 20 років). Три посланці Хмельниччини серед інших представили Україну, яка здобула в двоборстві 13  медалей, а з урахуванням нагород в окремих вправах (ривок і поштовх) 41  медаль різного гатунку.

Наші співвітчизники посіли такі командні місця: юніорки – перші серед 26 країн; жінки до 23 років –  треті серед 22; юніори – другі серед 32; чоловіки до 23 років – дев’яті серед 28 країн.
Виступи спортсменів Хмельниччини складалися таким чином. Ангеліна Ломачинська (вагова категорія 48 кг, молодь) у ривку послідовно зафіксувала 69  і 72 кг і, змарнувавши третю спробу на 74 кг, зайняла у цій вправі третє місце. У поштовху спочатку підкорила 85 кг, а наступну вагу (87 кг) подолала у третій спробі (четверте місце). Тож підсумкові 159 кг у двоборстві вивели її на загальне четверте місце. Лише один кілограм відділив Ангеліну від бронзової призерки з Болгарії.
Також за крок від п’єдесталу у двоборстві зупинився наш Ярослав Заболотний (вагова категорія 62 кг, молодь). Вигравши «бронзу» в ривку (115 кг), він здійснив лише одну вдалу спробу в поштовху (135 кг) і з сумою 250 кг  у двоборстві став четвертим.
Серед юніорів сімнадцятирічний Андрій Божук (в. к. 94 кг),  набравши в сумі 318 (151+167) кг, посів дев’яте місце і здобув досвід виступу на престижних змаганнях. Сподіваємося, що головні перемоги цього перспективного атлета ще попереду.