У Сумах  відбувся чемпіонат України з легкоатлетичного кросу.

Понад 400 спортсменів різних вікових груп розіграли 15 комплектів нагород. За підсумками змагань відібрали команду на чемпіонат Європи, який 10 грудня прийматиме словацьке місто Шаморін.
Збірна Хмельниччини виборола п’яте місце серед 25 регіонів. У індивідуальному заліку до числа призерів пробилися три представники нашої області . Полончанин Василь Сабуняк став чемпіоном серед юнаків до 18 років на дистанції 3 кілометри. Бронзові медалі завоювали Віталій Капітанець (біг на 8 км, чоловіки-молодь до 23 років) з Кам’янця-Подільського та хмельничанка Люба Суховірська (біг на 2 км, жінки).
Близькими до п’єдесталу були кам’янчанин Олег Каяфа (четверте місце, біг на 2 км, чоловіки) і кам’янчанка Тетяна Палінкаш (п’яте місце, біг на 4 км, юніорки до 20 років). До чільної десятки на різних дистанціях у різних вікових групах також увійшли: Анжела Бондар, Олег Муравський та Владислав Мартинюк  з Полонного, Тарас Чукань і Олександр Мартинюк  з Хмельницького.
 Виконком Федерації легкої атлетики України затвердив персональний склад національної збірної на чемпіонат Європи. До неї увійшли Віталій Капітанець та Любов Суховірська, котра дебютуватиме в естафетному бігу. А ще у вітчизняній команді на старт у Словаччині вийдуть переможці чемпіонату України, які рік-два тому виступали за Хмельниччину. Це юніор Вадим Лонський зі Старосинявщини, майстри спорту Андрій Аліксійчук з Шепетівського району,  Вікторія Калюжна та Єгор Жухов, якими нині опікується заслужений тренер України з Полонного Володимир Ліщук. Усі наразі виступають за Донецьку область, де їм створили належні умови, в першу чергу забезпечили хорошу фінансову підтримку. Також матимемо змогу повболівати і за іншого земляка – Миколу Нижника зі Старокостянтинова, який представляє столицю і здатен поборотися за високі місця серед молоді до 23 років.