Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 804

 Чудово виступила збірна області на чемпіонаті України з кульової стрільби серед спортсменів 1997 р.н. та молодших, який відбувся у Львові.

Як і на всіх попередніх всеукраїнських змаганнях, наші спортсмени здобули чимало нагород. Команда юніорок у складі майстра спорту Крістіни Гілевич, кандидатів у майстри спорту Анастасії Химич і  Маргарити Тарканій завоювала золоті медалі у вправі ГП-11 (стрільба по рухомій мішені, повільний та швидкий біг, 40 пострілів) та срібні –  ГП-11а (змішаний біг, 40 пострілів,, які є найскладнішими вправами в програмі чемпіонату. Двічі бронзовими призерами – у вправі ГП-11а та ГП-12 стала команда юніорів у складі Давида Красоти, Дениса Баблюка та Дмитра Дмитрійчука.
  В особистому заліку, у вправі ГП-11, з найкращим результатом у кваліфікації до півфіналу потрапила, майстер спорту Крістіна Гілевич, де за медаль їй довелося боротися з неодноразовими чемпіонками Європи Дарією Рожнятовською і Юлією Тимошко з Чернігова та Вікторією Стецюрою з Вінниці. У півфіналі та фіналі Крістіна стріляла блискуче, не залишивши суперницям найменшого шансу і, як і на багатьох попередніх чемпіонатах, здобула заслужену перемогу. Ще одна медаль, бронзова, на рахунку Крістіни у вправі ГП-11а.  
 Увійшов до півфіналу, також з найкращим результатом, і Денис Баблюк у вправі ГП-12 – 30 пострілів повільного бігу та 30 пострілів швидкого бігу. Денис у півфіналі легко переміг триразового чемпіона Європи Дмитра Мельника з Вінниці, а в фіналі – з чемпіоном Європи Романом Товстопятом з Дніпра.
 Для збірної області це були останні змагання в цьому році. Всього ж на всеукраїнських змаганнях протягом року представниками кульової стрільби було завойовано для області 74 медалі, 21 з яких – золота. Денис Баблюк та Крістіна Гілевич включені до складу національної збірної і у наступному році будуть брати участь у чемпіонаті Європи.
 Обласна федерація висловлює щиру подяку обласній та міській владі, без постійної підтримки яких всі ці здобутки були би неможливими. За сприяння міського голови О. С. Симчишина, начальника департаменту освіти міської ради Р. Д. Миколаїва з міського бюджету було виділено 200 тисяч гривень на придбання зброї та 100 тисяч гривень на ремонт у тирі. Начальник управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації В. І. Клімов домігся виділення майже 200 тисяч гривень з обласного бюджету.
 І якщо нещодавно команда виступала на змаганнях з однією гвинтівкою на дванадцять спортсменів, то зараз є вже вісім сучасних гвинтівок, придбано два оптичні приціли та дві спеціальні куртки для стрільби. Надає постійну допомогу молодим спортсменам директор Хмельницького НВК №10, в тирі якого тренуються стрільці, В. Г. Грищук, голова обласного відділення НОК України Ю. А. Краснюк та депутат міської ради Ю. С. Вавринюк, начальник управління молоді та спорту міської ради С. С. Ремез. Особлива подяка директору підприємства «Пріоритет» В. А. Корбуту, який виділив чималі кошти на ремонт приміщення тиру.