Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 837

У  Хмельницькому обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2004-2006 років народження. Офіційні змагання серед такої вікової групи проводилися вперше і зібрали на борцівських килимах 719 учасників з усіх регіонів держави.

Першими на поєдинки вийшли дівчата. Хмельниччину представляли 17 спортсменок з міст Хмельницького, Городка, Кам’янця-Подільського та с. Вільховець Новоушицького району. Нікому з них не вдалося піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу, але шестеро вибороли срібні та бронзові нагороди.
Так, у своїх вагових категоріях другими стали хмельничанки Анастасія Бедрак, Анна Карбовська і Олександра Тарадай, третіми — Олександра Карбовська й Анна Телєгіна з обласного центру, Аліна Свірко з Новоушицького району. Разом з дівчатами успіх розділяють і їхні наставники М. Тарадай, Г. Дейнека, А. Власов.
 Наступні два дні на чемпіонаті виступали юнаки. Був встановлений рекорд кількості спортсменів у ваговій категорії 32 кг, де на килим вийшло 68 учасників. Серед інших за медалі змагалися й 52 представники нашої області. В цій шаленій конкуренції лише чотирьом з них усміхнулась удача. Вадим Руденюк був найсильнішим у своїй ваговій категорії. «Срібло» дісталося Марку Шатурському, а «бронза» — Андрію Афрамчуку. Всі вони — з Кам’янця-Подільського. Третю сходинку посів Анатолій Любонько з Городка.
Готували борців до чемпіонату наставники В. Негода, В. Костинюк, В. Пантєлєєв і О. Гизлик.