За підсумками фехтувального сезону кадетська збірна України (дівчата 2001 року народження і молодші) після здобутого п’ятого місця на чемпіонаті Європи у цій віковій групі забезпечила собі перше місце в континентальному рейтингу серед шпажисток.

Цикл етапів кубка Європи серед кадеток стартував у вересні 2017 року і тривав до березня 2018 року, включивши в себе дев’ять змагань, у яких взяли участь 72 команди з різних країн світу. Українки виступили на вісьмох турнірах і набрали найбільшу суму очок — 288. За ними фінішували угорки (256 очок), третіми стали естонки (249 очок). При цьому, наші співвітчизниці тричі піднімалися на подіум (друге і два треті призові місця) і ще п’ять разів увійшли до вісімки кращих.
У складі збірної України у вказаний період на різних етапах виступали: киянки Катерина Чорній, Анна Чернишова і Софі Шавіньї, львів’янка Дар’я Садова (вихованка Хмельницької ДЮСШ-2), харків’янка Настя Зеленцова, хмельничанка Єва Мазур та Марія Євдокімова з Дніпра.
Безпосередньо готував команду до міжнародних випробовувань і перебував поряд на всіх турнірах відомий у краї фахівець — майстер спорту, суддя міжнародної категорії, керівник Хмельницького фехтувального клубу Юрій Мазур, якого торік призначили старшим тренером дівочої кадетської збірної України з фехтування на шпагах. Юрій Михайлович упевнений, що головні перемоги в дівчат ще попереду.