Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 764

Багаторазовий чемпіон світу з гирьового спорту маківчанин Володимир Копичинський представляв Хмельниччину в Херсоні на першому відкритому марафоні-естафеті з гирьового спорту «Кубок князя Володимира» на честь 1030-річчя хрещення Русі-України та 120-річчя заснування Храму святої мучениці й цариці Олександри.

Наш земляк здобув «золото», ставши найсильнішим серед ветеранів, піднявши гирю вагою дванадцять кілограмів 1030 разів за 39.09 хвилини. Серед чоловіків-ветеранів дистанцію 1030 підйомів також пройшов спортсмен із Житомирщини Петро Тоскалюк.
Прикметно, що на змаганнях виступали спортсмени — від вісімнадцятирічних юнаків та дівчат і до сімдесятирічних бабусь і дідусів. Найстаршим учасником змагань був саме посланець із Хмельниччини.
Зупинятися на досягнутому Володимир Копичинський — майстер спорту міжнародного класу, який зібрав кілька десятків різноманітних нагород з важкої атлетики та гирьового спорту на спортивних аренах України, Європи й світу, поки що не збирається. Тим паче, що важка атлетика є справою його життя, приносить йому насолоду та міць духу й тіла вже більше п’ятдесяти років.
Наступний крок — Вітебськ, де на початку вересня відбуватиметься чемпіонат світу з гирьового спорту. Як зазначає спортсмен, грошей на це все потрібно чимало, а ось допомоги від влади чи небайдужих людей — не вистачає. Проте ветеран спорту не опускає рук, адже вже кілька років поспіль доля зводить його з Василем Магерою та іншими чуйними людьми. Саме завдяки їхній небайдужості чоловік зумів потрапити не на одне витратне змагання. Цьогоріч, окрім Василя Магери, своє дружнє плече та фінансову підтримку пану Володимиру запропонував і начальник Дунаєвецького відділу Нацполіції Петро Фурман. Ветеран сподівається на підтримку інших небайдужих людей.