П’ять нагород привезли хмельничани з відкритого чемпіонату Угорщини з кульової стрільби.

Дві золоті медалі на рахунку майстра спорту, учениці ДЮСШ «Колос» Крістіни Гілевич, золота та срібна – майстра спорту міжнародного класу, учня обласної ДЮСШ Дениса Баблюка. І якщо Крістіна та Денис протягом року вже не раз успішно виступали на міжнародних змаганнях, чемпіонаті Європи, то для майстра спорту Маргарити Тарканій, яка також є ученицею ДЮСШ «Колос», це був перший виїзд у складі збірної України. Однак, незважаючи на це та високу конкуренцію (у змаганнях брали участь більше двохсот спортсменів з вісімнадцяти країн Європи та Азії), Маргарита зуміла показати високий результат і завоювала бронзову нагороду.
Це були останні змагання у цьому році, який виявився успішним для наших земляків: шість медалей здобуто на чемпіонаті Європи, чотирнадцять – на міжнародних змаганнях, сто дві – на чемпіонатах України. Команда юніорок у складі Крістіни Гілевич, Маргарити Тарканій та Софії Бондар двічі оновлювала рекорд України. Крім вже названих спортсменів, відзначилися Анастасія Химич, Саманта Лаврова, Анна Макарова, Давид Красота, Андрій Матюхін, Валентин Солдатов, Дмитро Дмитрійчук з Хмельницького та Анастасія Савельєва з Кам’янця-Подільського.
Такі результати стали можливими завдяки підтримці обласної та міської влади. Особливо хочеться подякувати народному депутату України Сергію Мельнику, який допоміг вирішити питання виділення коштів на придбання для наших провідних спортсменів двох сучасних спортивних гвинтівок Steeyr, які вважаються кращими в світі. Спортсмени й тренери також вдячні депутату міської ради Юрію Вавринюку, начальнику управління молоді та спорту міської ради Сергію Ремезу, директору підприємства “Пріоритет” Валерію Корбуту.