Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 533

У Стамбулі на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) у приміщенні за участі представників двадцяти держав українці виграли сім медалей – чотири золоті і три срібні.

На цих змаганнях були помітними і легкоатлети, які пов’язані з нашою областю. Хмельничанка Марина Бех-Романчук уже першим стрибком у довжину на 6,49 метра могла б оформити перемогу. Проте в подальшому лише нарощувала свою перевагу. В третій спробі вона приземлилася на позначці 6,7 метра, а у заключній, шостій, — на 6,76 метра і забезпечила собі золоту нагороду.
Рекорд чемпіонатів ABAF (6,96 метра), котрим володіє сербка Іванна Шпановіч, поки що встояв. Нагадаємо, що свого першого успіху на міжнародній арені Марина досягла саме в Туреччині: в 2011 році виграла перше місце на літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у Трабзоні.
Та повернімося до останнього чемпіонату. Двадцятирічний студент Кам’янець-Подільського національного університету, майстер спорту Олег Мирончук завершив бігову дистанцію 800 метрів п’ятим (1 хв. 49,76 сек.). На жаль, цей перспективний легкоатлет не представляє наш край, а віддав перевагу Чернівецькій області, оскільки почав сходження до високих результатів у рідній Хотинській ДЮСШ. Ще одна дебютантка збірної України, майстер спорту Наталія Ручківська також посіла п’яте місце у бігу на 60 метрів із бар’єрами (8,36 сек.). За вихованку Старокостянтинівської ДЮСШ, а наразі киянку, палко вболівають не лише в столиці, але й у рідному місті дитинства і юності, де на неї завжди чекають родичі, перший тренер Володимир Гоняк, друзі та однокласники.