Кубок України з важкої атлетики в Чернігові став важливим етапом відбору для вітчизняних спортсменів до офіційних міжнародних змагань поточного року, де будуть розігруватися рейтингові очки для потрапляння на Олімпійські ігри-2020 до Токіо.

Успішно виступила на кубку лідер жіночого складу збірної команди Хмельниччини, майстер спорту міжнародного класу Ангеліна Ломачинська. Ця атлетка з обласного центру не лише здобула перемогу серед вагової категорії 49 кг, але й покращила три власні рекорди України серед молоді: у сумі двоборства (166 кг) та в окремих вправах — ривку (73 кг) і поштовху (93 кг). Срібну медаль виборола Уляна Гонимар (в. к. 45 кг). У чоловіків третє місце посів Ярослав Заболотний, вагова категорія 67 кг, cума 260 (120+146) кг. Ще кілька інших представників Хмельницької обласної організації ФСТ “Динамо” (тренер Олег Поляков) уперше підкорили нормативи майстра спорту: Лілія Гонимар (в. к. 55 кг), Наталія Душак (в. к. 64 кг), Руслан Сідор (в. к. 67 кг). Омріяного майстрівського рубежу також вперше досягли важкоатлети з Волочиська: Владислав Дячук (в. к. 89 кг, четверте місце — 291 кг) та Юлія Костінська (в. к. 55 кг, п’яте місце — 148 кг).
За підсумками змагань відібрано групу спортсменів, які розпочали безпосередню підготовку до чемпіонату Європи, котрий відбудеться з 3 по 13 квітня в Грузії.