В обласному центрі на Прибузькій, 5/1-а  закладено пам’ятний камінь в основу будівництва нового спортивного комплексу на три тисячі місць. У цій багатофункціональній споруді можна буде проводити спортивні змагання, економічні форуми, концерти, виставки міжнародного рівня. Минулого року хмельничани в конкурсному протистоянні з іншими містами країни вибороли 54 мільйони гривень державної субвенції на його будівництво.

– Не спали, не їли, а таки стали переможцями конкурсного відбору, який проводило Міністерство молоді і спорту, —  жартує міський голова Олександр Симчишин. — До фінішу з усіх учасників дійшли ми єдині. Дякую Кабінету Міністрів, що прагнення хмельничан було належним чином оцінене. До 1 липня підрядник має звести двоповерховий каркас будівлі на цьому місці, де зараз тільки забивають бетонні палі. У квітні Кабмін проводитиме іще один конкурс, і ми знову візьмемо участь. За його результатами Хмельницький очікує отримати на будівництво іще 30 мільйонів гривень з державної казни.
Сьогодні ми закладаємо перший мінібетонний блок на будівництві палацу спорту, якого дуже бракувало місту. Він найбільший і найдорожчий об’єкт, який будуємо за останні роки. Маємо хороші спортивні показники, наші команди беруть участь і у єврокубках, а приймати змагання такого рівня не могли, тому що не мали достойної спортивної споруди. Тепер у багатофункціональному комплексі будемо проводити змагання всеукраїнського та європейського рівня з баскетболу, боксу, боротьби, футзалу, волейболу, гандболу, з кікбоксингу, художньої гімнастики, форуми, концерти, виставки. Комплекс буде завантажений 365 днів на рік, — зазначив міський голова.
На виготовлення проектно-кошторисної документації, проходження державної експертизи, місто виділило півтора мільйона гривень і минулого року заклали ще шість мільйонів співфінансування. Ділянку під будівництво палацу спорту передбачили в місті ще у 2012 році. Зараз у береговій зоні мають забити 750 бетонних паль, а в грудні наступного року урочисто відкрити комплекс.
У закладанні першого каменю взяли участь: начальник відділу інвестицій та розвитку спортивної інфраструктури Міністерства молоді та спорту України Ганна  Сдобнова; заступник міського голови Андрій Бондаренко;  керівник державної архітектурно-будівельної інспекції в Хмельницькій області Антоніна Бойко. Присутній на знаковій події заступник міністра міністерства молоді та спорту України Микола Даневич наголосив, що  на спорудження об’єктів спортивної інфраструктури в держбюджеті передбачено 200 мільйонів інвестицій, а загалом  філософія державного проекту така: розвиток ігрових видів спорту, в регіонах.