Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 698

У польському місті Торунь відбувся чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні серед ветеранів. Низка дисциплін (спортивна ходьба на 10 км, півмарафон, метання молота і диска) проводилася за межами манежу.

На змагання було заявлено 4500 спортсменів віком від 35 до 109 років із 88 країн. Від України виступили 74 співвітчизники з 17 регіонів, серед них шестеро з Хмельниччини. В ході гострої конкуренції встановлено 37 світових та сотні національних рекордів у різних вікових категоріях і видах. Здобувши по сім золотих і срібних та десять бронзових медалей, збірна України посіла сімнадцяте загальнокомандне місце.
Усі представники нашої області спромоглися увійти до чільної десятки, а двоє піднялися на п’єдестал і отримали нагороди. Так, кам’янчанка Олена Поблічко в метаннні диска посіла друге місце (34, 98 м), у штовханні ядра вагою 3 кг – сьоме місце (10, 35 м). Обидва результати – рекорди України для жінок вікової групи 55-59 років. Микола Оніщук із Красилова) у віковій категорії 70-74 роки в спортивній ходьбі на 10 км по шосе в складі української команди здобув срібну медаль, а особисто посів десяте місце. Кам’янчанка Євгенія Янкун у метанні диска була шостою серед жінок вікової групи 55-59 років; Олександр Ткачук з Кам’янця-Подільського в стрибках з жердиною показав восьмий результат серед чоловіків вікової групи 60-64 роки; Валентин Ліпіч (м. Кам’янець-Подільський) у стрибках у довжину – дев’ятий серед чоловіків вікової групи 55-59 роки; Олександр Музалевський зі Славути в півмарафоні виборов п’яте місце в складі команди України серед чоловіків вікової групи 50-54 роки.