Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 567

У грузинському місті Батумі відбувся чемпіонат Європи серед чоловіків та жінок з важкої атлетики. Збірну України представляли 5 жінок і 8 чоловіків, четверо з яких повернулися додому з нагородами.

«Золотий» хет-трик на рахунку представника Хмельницької області Дмитра Чумака. У ваговій категорії до 102 кг наш спортсмен показав результат 391 кг (175 кг + 216 кг) та здобув три золоті медалі: в ривку, поштовху і сумі двоборства. Вже у ранзі чемпіона він спробував зафіксувати у поштовху 229 кг, та поки що рекордна для нього вага не підкорилася. Це перша перемога 28-річного заслуженого майстра спорту Дмитра Чумака на офіційних міжнародних змаганнях найвищого рівня, адже раніше в його доробку були срібні нагороди чемпіонатів Європи (2017 р.) і світу (2018 р.) та бронзові медалі світової першості 2015 року.
Дякуємо Дмитру і його наставникам з СК “Епіцентр” за цей виступ та справжнє свято, яке вони подарували всім вболівальникам важкої атлетики. Зазначимо, що вагова категорія 102 кг не включена до програми Олімпіади-2020, тож, щоб поборотися за нагороди у Токіо, Дмитру доведеться вкотре коригувати свою вагу. На Олімпійських іграх 2016 р. він посів шосте місце у ваговій категорії 94 кг.