Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 703

У Кам’янці-Подільському відбулися традиційні всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь олімпійських чемпіонів 1972 року – уродженців Хмельниччини Фаїни Мельник (диск) та Анатолія Бондарчука (молот).

Змагання, що наразі проводяться під патронатом Національного олімпійського комітету, були започатковані 11 років тому федерацією легкої атлетики Хмельницької області. А після активного долучення до їх організації в 2011 році регіонального відділення НОК України і кафедри легкої атлетики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка вони набули популярності як відкритий обласний турнір.
Більшість учасників змогли реалізувати свій потенціал сповна, продемонструвавши один результат на рівні майстра спорту України міжнародного класу, 10 – майстра спорту, 7 – виконали нормативи на офіційні міжнародні змагання європейського рівня.
Найбільш цікавими були протистояння чоловіків у секторі для штовхання ядра, де зійшлися лідери вітчизняної легкої атлетики в цьому виді. Перемогу, як і торік, здобув сумчанин Ігор Мусієнко, який досяг у найкращій спробі 19,85 м. Першість у метанні молота виборов закарпатець Сергій Перевозніков (69,40 м). У жінок відзначилися Ірина Климець з Волині, котра метнула молот на 68,72 м, та кам’янчанка, рекордсменка Хмельницької області з метання диска, срібна призерка чемпіонату світу-2019 серед ветеранів Олена Поблічко, яка перевершила найвище досягнення України у штовханні ядра серед жінок вікової групи 55-59 років.
У командному заліку обласного турніру до призової трійки потрапили: серед міст – відповідно Кам’янець-Подільський, Старокостянтинів, Хмельницький; серед районів та об’єднаних територіальних громад – Дунаєвецький, Летичівський район і Гуменецька ОТГ.
Усі переможці та призери всеукраїнських змагань і відкритого обласного турніру в особистому заліку отримали грамоти, дипломи, медалі, cувенірну продукцію, а команди – кубки від організаторів. Cпортсменам, котрі продемонстрували високі результати, дісталися оригінальні подарунки спонсорів.
Уже в наступному році організатори сподіваються підняти статус змагань до рівня міжнародних.