«Діамантова ліга 2019» – десятий сезон найбільш рейтингової всесвітньої серії легкоатлетичних змагань на відкритому повітрі, що з 2010 року організовується ІААФ (Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій).

Днями столиця майбутнього чемпіонату світу Доха (Катар) приймала перший етап «Діамантової ліги». Там взяли участь чотири представниці України, троє з яких увійшли до числа призерок у своїх видах. Ярослава Магучіх із Дніпра, якій ще навіть не виповнилося 18 років, з другої спроби, подолавши в стрибках у висоту 1,96 м, забезпечила собі цим результатом перемогу і, на додачу, виконання нормативу на Олімпійські ігри 2020 року у Токіо.
Однією з найбільш інтригуючих дисциплін «Діамантової ліги» у Досі стали стрибки в довжину серед жінок. Боротьба тут тривала до останньої спроби. Про це свідчить, зокрема, різниця між першим та третім місцями – лише три сантиметри. Українцям ця дисципліна була цікава перш за все через участь хмельничанки Марини Бех-Романчук. Найкращий стрибок Марини припав на п’яту спробу – 6,74 м, але це було лише “срібло”, бо в цій же спробі ще далі (6,76 м) вдалося приземлитися олімпійській чемпіонці 2016 року з потрійного стрибка, найкращій легкоатлетці 2018 року колумбійці Катеріне Ібаргуен. Першу трійку замкнула австралійка Брук Стреттон (6,73 м). Варто відзначити, що Бех-Романчук вперше була запрошена на такі престижні змагання як призерка чемпіонату Європи і продемонструвала у Досі, розпочавши свій літній сезон, хорошу серію з шести стрибків за 6,55 м. Попереду ще чотири етапи ліги-2019, до програми яких включені стрибки в довжину серед жінок.
Наприкінці вересня у Досі розпочнеться головний легкоатлетичний старт 2019 року – чемпіонат світу. Тож сподіваємося, що вже знайомий стрибковий сектор cтане тоді фартовим для Марини, яка наразі має шостий результат сезону в світі.