Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 769

У Чорноморську Одеської області відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед молоді до 23 років та всеукраїнський турнір пам’яті заслуженого майстра спорту Якова Куценка.

На чемпіонаті відзначилася жіноча збірна Хмельницької області, яка вперше на такому рівні увійшла до числа призерів, посівши друге командне місце. Черговий раз перемогу у ваговій категорії до 49 кг виборола минулорічна чемпіонка молодіжного чемпіонату Європи Ангеліна Ломачинська з сумою у двоборстві 164 кг. Цього разу їй підкорився рекорд України для молоді у поштовху – 94 кг.
Cправжнім відкриттям змагань став виступ іншої хмельничанки – Аліни Марущак, котра вперше здобула чемпіонське звання з рекордами України серед жінок у двоборстві (213 кг) та у поштовху (115 кг). Набрана нею сума на кілограм перевищує норматив майстра спорту України міжнародного класу у ваговій категорії 71 кг.
Друге місце на чемпіонаті й третє на турнірі серед найлегших (45 кг) посіла Уляна Гонимар із обласного центру. У чоловіків призерами в різних вагових категоріях стали такі представники нашої області: Андрій Божук, Сергій Колесник, Ярослав Заболотний. А Олександр Монастирський вперше підкорив норматив майстра спорту у ваговій категорії 73 кг.