Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 465

У Будапешті відбувся чемпіонат світу з фехтування. Для українців він став одним із найуспішніших за останні роки, адже здобуто чотири нагороди.

Золоту медаль в індивідуальному турнірі серед 147 шаблісток, де виступала і нетішинка Аліна Комащук, виборола лідер нашої збірної Ольга Харлан. Обидві партнерки по команді вдало долали суперниць на шляху до медалей.
У поєдинку за вихід до півфіналу вони зустрілися між собою. Бій розгортався за доволі нервовим сценарієм. На перерву дівчата пішли, коли лідирувала Аліна – 8:7. Однак, після хвилинної паузи Харлан зрівняла рахунок, і тепер уже боротьба йшла удар в удар. Як результат – перемога більш досвідченої Ольги з рахунком 15:14, яка в подальшому й стала чемпіонкою.
Таким чином, Харлан виграла вже четверте золото світових першостей в особистому заліку. Ще дві золоті нагороди Ольга раніше здобула в командних змаганнях. Аліна ж задовольнилася в Будапешті восьмим місцем.
Нетішинець Дмитро Пундик посів 46 позицію в індивідуальному турнірі серед 159 шаблістів.
Жіноча збірна з фехтування на шаблях у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Вороніної та Юлії Бакастової посіла шосте місце.
Чоловіча збірна України з фехтування на шаблях, у складі якої був наш Дмитро Пундик, зайняла тринадцяте місце серед 32 команд.
Українські призери чемпіонату, нетішинка Аліна Комащук та команда шаблісток покращили свої рейтинги і мають хороші шанси на здобуття путівки на Олімпійські ігри 2020 року.