У Хмельницькому відбулися змагання з велоспорту на шосе «Тур братів Стародубів».

На 23-й за ліком щорічний спортивний захід, у рамках якого цьогоріч відбувся також етап кубка України з велосипедного спорту серед ветеранів, прибули учасники віком від 30 до 75 років із 12 областей і столиці. Серед них виявилося чимало титулованих спортсменів-переможців міжнародних, всесоюзних та всеукраїнських змагань. Випробували свої сили і початківці-любителі.
До програми свята велоспорту, що тривало три дні, були включені: гіт на 1,2 км, гонка-критеріум центральними вулицями обласного центру, індивідуальна з роздільного старту (15 км) та групова гонки на визначені дистанції (45 км і 60 км) на об’їзній дорозі міста.
Серед інших переможцями стали й наші земляки: Володимир Крижанівський з Кам’янця-Подільського, Всеволод Коваленко з Хмельницького.
На урочистому підбитті підсумків заходу на Майдані Незалежності було відзначено заслуги братів Стародубів не лише в плані їхніх спортивних досягнень, але й в пропаганді здорового способу життя шляхом залучення до їзди на велосипедах населення міста.
Переможці та призери змагань нагородженні уславленими братами грамотами, медалями та цінними подарунками, які забезпечили організатори та спонсори: обласне відділення Національного олімпійського комітету та федерація велоспорту, управління молоді та спорту облдержадміністрації, ПП «Grand Import».
Довідка
Брати Стародуби – Анатолій, Віталій, Микола, Валерій у 2008 році були занесені до «Книги рекордів України» за виконання нормативу і присвоєння кожному із чотирьох членів однієї родини (у період з 1960 по 1976-ті роки) звання майстра спорту в одному виді (велосипедні гонки на шосе).