Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 409

У столиці Катару відбувся чемпіонат світу з легкої атлетики за участю майже двох тисяч спортсменів із 209 країн. Медальний залік цих престижних змагань у Досі виграла збірна США. На другому місці – Кенія, на третьому – Ямайка. Україна завдяки “сріблу” стрибунки у висоту Ярослави Магучіх із Дніпра, а також другому місцю стрибунки в довжину, хмельничанки Марини Бех-Романчук, зайняла 21-у позицію в загальному медальному заліку, розділивши її з командою Естонії.

Для обох українок сектори стадіону в Досі вже були знайомі. Адже третього травня цього року вони успішно дебютували тут у серії етапів “Діамантової ліги”. Тоді Ярослава здобула перемогу, а Марина посіла друге місце з результатом 6,74 м. З того часу хмельничанка піднімалася на п’єдестали майже всіх змагань – особиста “бронза” і командне “золото” Європейських ігор, “золото” Всесвітньої літньої універсіади, перемога на чемпіонаті України…
Та повернімося до чемпіонату світу в Катарі. У перший день змагань Марина пройшла кваліфікаційний відбір із четвертим результатом (6,74 м). А в фіналі, виконавши вдало першу спробу на 6,81 м, увійшла до трійки лідерів і після вдалого стрибка на 6,92 м у п’ятій спробі закріпилася на другому місці. Поступилася наша землячка лише беззаперечному лідеру сезону – німкені Малайці Міхамбо, яка перемогла з особистим рекордом 7,30 м.
Бажаємо Марині та її тренеру Вадиму Крушинському й надалі впевнено крокувати до Олімпійського Токіо-2020.