Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 467

У перший день літа під гарним сонечком (що нині рідкість) у Хмельницькій ЗОШ №21 відбулося відкриття спортивного майданчика. Хоч для обласного центру це вже звична процедура, оскільки за останні чотири роки в місті облаштовано двадцять п’ять нових майданчиків, та для шкільних спортсменів це подія особлива, бо у відкритті, крім міського голови та  батьків і вчителів, взяла участь Марина Бех-Романчук, віце-чемпіонка світу зі стрибків у довжину, випускниця цієї школи 2012 року. 

– Дуже приємно спостерігати за розвитком міста в останні роки, – звертаючись до присутніх, сказала Марина. – Як спортсменка, я вражена увагою, яка приділяється спортивній інфраструктурі, і дуже рада, що в моїй рідній школі нарешті збудували майданчик, який нам обіцяли ще тоді, як я навчалася, й сьогодні цим тішуся разом із учнями. На мою думку, Хмельницький нині є прикладом для всіх, як треба створювати умови для спортивного розвитку молоді. Сподіваюся, що завдяки зусиллям виконкомівської команди на чолі з мером у нас засяють майбутні зірочки, які прославлятимуть не тільки місто Богдана, а й Україну.
Ці слова з вуст титулованої української спортсменки особливо радісно було чути Юрію Володимировичу Гринику, вчителю фізкультури, який викладає тут тридцять три роки, бо саме він свого часу звернув увагу на таланти Марини і привів її в секцію з легкої атлетики.
– Це наша гордість, – стримано говорить вчитель. – Молодець, що свою школу не забула.
Майданчик відкрили капітан шкільної команди Костя Бачмага та Олександр Симчишин, міський голова, який забив перший м'яч у футбольні ворота.
Також у місті завершуються роботи із облаштування великого спортивного комплексу ЗОШ №25, закінчують монтаж зовнішнього освітлення. Комплекс матиме три майданчики: багатофункціональний для гри у баскетбол, волейбол, гандбол, міні-футбол; окремий міні-футбольний зі штучним покриттям 40х22 та майданчик для воркауту і тренажерів. Біля поля передбачена невелика трибуна на сімдесят п’ять глядачів. Як сказав Олександр Симчишин, цього року мають збудувати майданчики у ЗОШ №6, 13, 1, НВО №5. Також продовжується робота з облаштування міні-майданчиків у дворах багатоповерхівок з барвистими гірками, гойдалками, балансирами, пісочницями, спортивними тренажерами. Одні з останніх встановлено на вул. Франка 55, поруч будинків №10/2 та 10/3, що на вулиці Бандери, також поблизу будинку №94/1В, що на проспекті Миру і № 65/1 на вулиці Козацькій. Розпочались підготовчі роботи з облаштування дитячого майданчика на Завадського, 38, планується влаштувати майданчик і на проспекті Миру, 93, а за інформацією відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлово-комунального господарства у цьому році заплановано капітальний ремонт 37 дитячих та спортивних майданчиків, 28 оновлять поточним ремонтом.
Міська адміністрація виконує всі плани, незважаючи на те, що через COVID-19 бюджет міста «схуд» на 100 мільйонів гривень.