Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 447

 

Асоціація спортивних журналістів України (АСЖУ) формуючи топ-10 українських спортсменів і тренерів 2020 року визначила переможцями яскраву майстриню наддалеких стрибків хмельничанку Марину Бех-Романчук і її наставника Вадима Крушинського.

За статистикою голосування АСЖУ Марина лиш на 3 бали випередила іншу спортсменку, яка так ж заслуговує на звання найкращої у цьому році – легкоатлетку Ярославу Магучіх. Дівчата гідні того, аби разом посісти першу сходинку рейтингу, бо обидві протягом року продемонстрували значні досягнення і здобули вагомі перемоги.

Віце-чемпіонка світу-2019 Марина Бех у цьому році виграла два перших етапи «Діамантової Ліги», двічі перемогла в очному протистоянні лідера світового топ-листа у стрибках у довжину Малайку Міхамбо з Німеччини, а ще виконала свій заключний стрибок фірмово-тріумфальним.

Як зауважують журналісти, у 2020 році виступи хмельничанки були харизматичними та вдалими, незважаючи на всі труднощі сезону в умовах пандемії.

Разом із визначенням кращого спортсмена року АСЖУ назвала кращого тренера 2020 року в Україні, ним став тренер Марини Бех-Романчук – Вадим Крушинський.

38-річний хмельничанин є старшим тренером відділення легкої атлетики обласного центру фізичного виховання учнівської молоді і працює з Мариною з самого початку її кар’єри - 14 років. За словами спортсменки, він для неї як другий тато, який завжди поруч, допомагає і підтримує.  Як говорить сама спортсменка, вони уже 14 років разом.

Вітаємо хмельничан!