Міжнародна федерація дзюдо (IJF) визнала студентку з Кам’янця-Подільського Дар’ю Білодід найкращою дзюдоїсткою світу 2019-2020 років.

Дар'я Білодід народилася у жовтні 2000-го року в Києві у спортивній родині дзюдоїстів Геннадія Білодіда та Світлани Кузнецової. Батьки Дар'ї не те що не мріяли, а навіть були проти того, щоб донька пов'язала своє життя з бойовими мистецтвами, і в трирічному віці привели її в художню гімнастику, але у шість років Дар'я зробила вибір на користь дзюдо та почала тренуватися, її тренерами стали батьки.

Свою першу «дорослу» медаль Білодід завоювала в березні 2017 року на відкритому Континентальному кубку в Празі, а вже 20 квітня того ж року вона стала чемпіонкою Європи у ваговій категорії до 48 кг на чемпіонаті Європи з дзюдо у Варшаві, де у фіналі здолала росіянку Ірину Долгову.

24 лютого 2018 Дар'я Білодід, здолавши угорку Еву Черновіцкі, перемогла на турнірі із дзюдо у Дюссельдорфі, а розпочала турнір з перемог над Дістрією Краснікі з Косово та Сьонь Яо з Китаю. У чвертьфіналі перемогла Отгонцецег Галбадрах з Казахстану, якій поступилася на минулому чемпіонаті світу, а у півфіналі перемогла чинну олімпійську чемпіонку Паулу Парето з Аргентини. У фіналі Білодід перемогла чинну чемпіонку світу Фуну Тонакі з Японії. Ця перемога зробила її наймолодшою чемпіонкою світу серед дорослих, Білодід стала нею у віці 17 років. Вона побила попередній віковий рекорд, що належав японці Рійоко Тамурі, яка у 1993 році стала чемпіонкою світу, коли їй було 18 років.

На шляху до фіналу чемпіонату світу 2019 року Дар'я послідовно здолала Катарину Косту (Португалія), Саріуну Цижіпову (МОК), Лауру Мартінес Абеленду (Іспанія) і Мунхабатін Уранцецег (Монголія). У фіналі Білодід знову перемогла японку Фуну Тонакі, ще на початку поєдинку. Таким чином, Дар'я Білодід у 18 років стала наймолодшою дворазовою чемпіонкою світу з дзюдо.

У 2019 році Дар’я виборола “золото” на чемпіонаті Європи, Європейських іграх і Grand Slam, 2020 року спортсменка здобула “золото” і “бронзу” на турнірах серії Grand Slam.

Сьогодні вона студентка 4 курсу факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Подейкують, що після завершення спортивної кар'єри Дар'я планує займатися журналістикою.