Чемпіоном світу з самбо став цьогоріч Станіслав Сергійчик, курсант 4 курсу Національної академії Державної прикордонної служби України, майстер спорту України з боротьби самбо, дзюдо, член двох національних збірних, призер чемпіонату Європи з боротьби дзюдо, чемпіон світу з самбо.

У 2019 році хлопець привіз із Чемпіонату світу з боротьби самбо бронзу, а цьогоріч, як пообіцяв собі й друзям, уже золото.
Бойовими мистецтвами Станіслав займається з п’яти років, розповідають у прес-центрі прикордонного вишу. Любов до спорту прищепив батько — майстер спорту з самбо. Вже з перших років малий спортсмен виборював перші місця у змаганнях.
У 2017 році Станіслав Сергійчук вступив до Національної академії Держприкордонслужби України, адже в родині є прикордонники, та й батько мріяв ним стати.
На Чемпіонаті світу 2020 року, що відбувся у Сербії, Станіслав вперше змагався у новій для себе ваговій категорії (90 кг).
 Спочатку Сергійчук із больовим прийомом переміг білоруса, а згодом спортсмена з Кіпру. Фінальний бій був непростим, із серйозним супротивником — киргизьким атлетом, фаворитом змагань. Але з підтримкою тренерів та консультантів, мобілізувавши свої вміння та напрацювання, Станіслав переміг у фіналі та виборов омріяне золото.
На досягнутому хлопець зупинятися не збирається, отже, попереду нові вершини.