Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 429

Справжній фурор зчинив волочиський «Агробізнес», сенсаційно перемігши нещодавно в чвертьфіналі кубка України з футболу донецький «Шахтар». Гадалося, це додасть нашим землякам впевненості в чемпіонаті першої ліги, аби здобути путівку в елітний дивізіон.

На жаль, початок другого кола «Агробізнес», що до того ходив у лідерах, провалив: поразка, три нічиї при одній перемозі. Керівництво команди переконане, що проти неї плетуться закулісні інтриги. Чи так це — не знаємо. Але якийсь фатум над «Агробізнесом» дійсно висить. У звітному турі наші земляки в Краматорську зустрічалися з місцевим «Авангардом». Вже вийшов основний час. І тут на четвертій доданій хвилині, коли волочисці вигравали — 0:1, у їхні ворота призначається пенальті. Підсумок — 1:1. Прикра втрата очок, які потрібні зараз, як повітря.
Рівненський «Верес», навпаки громить усіх суперників і впевнено очолює турнірну таблицю — 45 очок. Одеський «Чорноморець» провів на дві зустрічі більше рівнян і має 44 очки. Третє місце посідає цьогорічний кривдник «Агробізнеса» — харківський «Металіст 1925», який здобув 39 очок. Наші земляки, провівши на гру менше, набрали 37 очок і в разі успіху, можуть обійти харків’ян. Турнірну таблицю серед шістнадцяти колективів замикає херсонський «Кристал» — 6 очок.
Схоже, мрія підвищитися в класі вислизає з рук і в дунаєвецького «Епіцентра», який разом з хмельницьким «Поділлям» виступає в групі А другої ліги. Кілька турів тому дунаївчани зазнали першої поразки в чемпіонаті. Через це, а також через пропуски матчів, викликані коронавірусом, вони відкотилися аж на п’яту сходинку — 24 очки.
Хмельничани, здобувши в попередньому турі переконливу домашню перемогу над «Оболонь-2» з рахунком 4:0, ідуть другими й мають 34 очки при грі в запасі. Лідирує ФК «Ужгород» — 35 очок. Серед тринадцяти колективів групи безнадійно відстають львівські «Карпати», які спромоглися набрати аж 7 очок.