Чемпіонат Європи з важкої атлетики в грузинській столиці Тбілісі  завершився тріумфом для жіночої збірної України.

В індивідуальному заліку в різних вагових категоріях найкраще  виступили одеситка Юлія Паратова   та Юлія Калина  з Донеччини, які здобули по три золоті медалі. Стільки ж срібних нагород у одеситки Анастасії Лисенко. Дружна команда українок стала кращою на континенті, випередивши призерок — збірні Росії та Польщі.
У чоловіків відзначився Олег Прошак (Дніпропетровська — Хмельницька області). Піднявши у ривку 200 кг ( третє місце) та у поштовху 235 кг (перше місце), він уперше здобув звання чемпіона Європи у найпрестижнішій ваговій категорії понад 105 кг.
Тринадцятим  на помості в грузинській столиці  у ваговій категорії 85 кг став  двадцятирічний  дебютант збірної — хмельничанин Тарас Поліщук.  Він чітко виконав усі настанови тренерів і вдало використав  шість підходів. Хоча його результат 315 кг у двоборстві  ще значно поступається лідерам, все ж подолянин здобув необхідний міжнародний досвід і впевненість у власних силах.
На жаль, ще один представник нашої області  — Володимир Болгарін —  не зміг зафіксувати заявлену вагу в поштовху. Та все ж варто привітати з вдалим виступом весь тренерський колектив важкоатлетів нашої збірної, особливо хмельничан Михайла й Ігоря Мацьох, а також голову національної Федерації важкої атлетики народного депутата від Хмельниччини Олександра Герегу. Своїм внеском вони довели спроможність українців поборотися за найвищі місця на міжнародній арені. Сподіваємося, що так буде й на Олімпіаді-2016.