Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 535

У місті Дніпрі відбулися ІХ літні Всеукраїнські ігри ветеранів спорту пам’яті М. М. Баки з легкої атлетики. На змагання прибули понад двісті чоловік віком від 35 до 91 року.

У командному заліку першість визначали в трьох групах. Збірна Хмельниччини стала другою в третій групі. Лідером команди Хмельницької області цьогоріч був п’ятдесятидев’ятирічний Валентин Ліпіч із Кам’янця-Подільського, котрий здобув чотири медалі в абсолютному заліку: золоті — в стрибках у довжину та висоту, бронзові — у бігу на 100 та 200 м. Сорокарічна Світлана Ільченко з Нетішина стала кращою в бігу на 5000 м та виборола срібло у бігу на 1500 м.
Сімдесятитрирічний красилівчанин Микола Оніщук повіз додому дві срібні медалі за другі місця у спортивній ходьбі на дистанціях 3000 та 5000 м.
Cрібну медаль у метанні списа напередодні свого дня народження отримав шістдесятитрирічний Микола Дубчак з села Гуменці Кам’янець-Подільського району. Медалі такого ж ґатунку здобули кам’янчани Олена Поблічко в метанні диска та Олександр Ткачук у стрибках у висоту.
Вагомий внесок у загальний успішний виступ нашої команди зробили також кам’янчанин Михайло Моспан, хмельничани Юрій Адамков, Олександр Нагуляк, Віктор Флентін, які  увійшли до числа найкращих бігунів у своїх вікових групах.
Окремо варто відзначити вісімдесятитрирічного ярмолинчанина Володимира Бохонського, який не лише був найкращим у своїй віковій групі, але й встановив рекорд України в бігу на 800 м (3 хв. 52,38 сек.) для чоловіків віком 80-84 роки.