Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 2361

Стабільно на високому рівні виступає останнім часом збірна нашої області на всеукраїнських змаганнях з кульової стрільби. Чергового успіху земляки досягли на ХІІ-й літній універсіаді у Львові. Набравши у підсумку 1638 очок, команда впевнено здобула перемогу, набагато випередивши найближчих конкурентів.

 Всі тринадцять спортсменів, десять з яких майстри спорту міжнародного класу, повернулися додому з нагородами. Шість золотих медалей на рахунку срібного призера перших юнацьких Олімпійських ігор, чемпіона Європи, чемпіона та рекордсмена світу Сергія Куліша (на фото); чотири золоті та срібну нагороду завоювала Вікторія Сухорукова, три золоті та срібну — Тетяна Тарасенко; по три золоті — Дарина Шаріпова та Олексій Хабаров; дві золоті та дві срібні — Денис Чернишов; золоту, дві срібні та бронзову — Еліна Агліуліна; золоту та дві срібні — Владислав Григоренко; по дві срібні та дві бронзові — Олена Чміль та Олеся Щерба; по три срібні — Дмитро Чаусов та Андрій Бучек. Срібним призером універсіади став і Віктор Банькін, який встиг повернутися лише на одну вправу з Південної Кореї, де брав участь у Кубку світу.
 У складі збірної команди області виступали виключно студенти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Жодного спортсмена не було від Хмельницького національного університету, представники якого у недалекому минулому досить успішно виступали на змаганнях різного рангу.