Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 2442

В олімпійському національному спортивному центрі «Конча-Заспа» на Київщині відбувся чемпіонат України з фехтування, на якому Хмельницьку область гідно представили шаблісти з Нетішина.
Так, в жіночому турнірі наша Аліна Комащук лише одним ударом (14:15) у фіналі поступилася лідеру світового рейтингу, діючій чемпіонці світу Ользі Харлан з Миколаєва. До її «срібла» додала «бронзу» Ольга Жовнір, котра в півфіналі теж зазнала поразки від Харлан.
Серед чоловіків Дмитро Бойко завоював срібну медаль, програвши в фіналі лідеру всеукраїнської класифікації одеситу Андрію Ягодці. Ще одну срібну медаль він отримав разом з членами збірної області Дмитром Пундиком, Олегом Штурбабіним та Олександром Торчуком після поразки (36:45) від збірної Києва в командних змаганнях.
Наша жіноча команда у складі Ольги Жовнір, Галини Пундик, Аліни Комащук та Ірини Щукли мінімально (44:45) поступилася миколаївкам, зупинившись на другій позиції.
За підсумками національного чемпіонату визначиться коло фехтувальників, які будуть представляти в поточному році Україну на європейському та світовому чемпіонатах, а також поборються за ліцензії на Олімпіаду-2016. Старт відбору до Ріо-де-Жанейро розпочався 1 квітня.