Завершилася літня Паралімпіади-2020. За дванадцять днів в Токіо розіграли 539 комплектів нагород, які отримали спортсмени з 86 країн світу. Збірна України в складі 137 учасників виборола  98 медалей у десяти видах спорту.

За загальною кількістю нагород  Україна замкнула ТОП-5  і показала свій другий найкращий результат за час виступів на Паралімпіадах. А в медальному заліку за якістю Україна завершила виступ на шостому місці. Найкращими були Китай, Великобританія, США.
Лідерами за кількістю здобутих медалей стали плавці: Максим Крипак (Харківщина) – 7 (5+1+1) медалей, Андрій Трусов (Донеччина) – 6 (2+3+1), Єлизавета Мерешко (Херсонщина) – 5 (2+2+1), Денис Остапченко (Полтавщина) – 3 (1+1+1) медалі.
Максим Крипак отримав звання найтитулованішого спортсмена цієї Паралімпіади.
Щодо представників Хмельниччини, то вперше з 2004 року вони не потрапили на Паралімпіаду. Раніше, зокрема, наші спортсмени з наслідками дитячого церебрального паралічу – хмельничанин Володимир Антонюк та кам’янчанин Віталій Трушев ставали чемпіонами Паралімпіад 2004, 2008 та 2016 років з футболу. А ще в їх доробку «срібло» Ігор 2012 року. Жителька обласного центру Тетяна Гуранська в складі збірної України посіла четверте місце у жiночому турнірі з волейболу сидячи у 2016 році.
Та все ж у Японії був і подільський слід. В Токіо відзначилась 32-річна Оксана Мастерс, уродженка Хмельницького, котра з семи років проживає в США і наразі є громадянкою цієї країни. Вона стала дворазовою чемпіонкою у велосипедних гонках на шосе в класах Н4-5 у двох дисциплінах: із роздільного старту і в груповій.