До Дня фізичної культури і спорту, який в Україні відзначається в другу суботу вересня, в Будинку рад, що в обласному центрі, відзначили кращих тренерів та спортсменів області

Напередодні свята до сесійної зали Будинку рад на урочистості завітали спортсмени, тренери, керівники спортивних навчальних закладів, організатори фізкультурно-спортивної сфери, ветерани спорту та представники влади.

Вітаючи учасників урочистого зібрання, голова обладміністрації Сергій Гамалій наголосив, що Хмельниччина пишається своїми земляками-спортсменами, які славлять в світі Поділля та Україну.

Голова адміністрації також зазначив, що завдяки значній підтримці держави зміцнюється спортивна інфраструктура Хмельниччини. Зокрема, в рамках Національної програми Президента України «Велике будівництво» цього року побудовані та введені в експлуатацію 2 стадіони в селищах Чемерівці та Наркевичі, продовжується реконструкція стадіону в Кам’янці-Подільському, завершується спортивний центр з басейнами у Красилові. Незабаром обласний центр отримає новий Палац спорту, який стане одним з найкращих в Україні, а реалізація цього проєкту також була б неможлива без значної фінансової підтримки держави.

Від імені голови обласної ради Віолети Лабазюк та усього депутатського корпусу обласної ради учасників урочистостей привітала заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко.

«Хмельниччина багата спортивними талантами. Наші спортсмени відомі далеко за межами України, завжди успішно зберігали і примножували славні традиції спорту, зміцнювали авторитет нашої України», – зазначила Тетяна Іванівна у вітальному слові.

Крім того вона додала, що розвиток та фінансова підтримка сфери фізичної культури та спорту завжди знаходиться в полі зору обласної ради, а нових спортивних майданчиків потребує кожна територіальна громада. Тому, за ініціативи голови ради Віолети Лабазюк, обласною радою сформовано проект обласної програми «Спортивний майданчик» на 2022-2026 роки, яку винесено на розгляд шостої сесії облради.

Новою програмою передбачене будівництво та оснащення мультифункціональних майданчиків в сільській місцевості,  а це дасть змогу залучити до здорового способу життя не тільки молодь і дітей.

На виконання заходів Обласної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту на 2018-2021 роки у цьому році передбачено один майже два мільйона гривень. А за рахунок перевиконання дохідної частини обласного бюджету – ведеться на сайті ради, – на черговій сесії, пленарне засідання якої відбудеться 15 вересня, передбачено збільшення бюджетних призначень на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центрів фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю і реабілітаційних шкіл. На фінансову підтримку місцевих осередків всеукраїнських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості та місцевих центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», а також для проведення фізкультурно-масових заходів серед населення регіону сесія має розглянути пропозиції щодо додаткового фінансування, також для заохочення призерки Олімпійських Ігор передбачено 125 тисяч гривень.

З нагоди професійного свята Тетяна Зеленко висловила спортсменам, наставникам та ветеранам слова вдячності за спортивні здобутки на славу рідної Хмельниччини та вручила Грамоти і Подяки обласної ради, цінні подарунки.