Команда з Хмельниччини на відкритому чемпіонаті України з кульової стрільби, який відбувся у Львові, посіла друге місце. 

Загалом у змаганнях взяли участь 170 спортсменів з 17 областей України, приїхали на чемпіонат і спортсмени з Вірменії. Усі учасники 1998 року народження та молодші. Як повідомляють Департаменті освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА, високі результати цього разу продемонстрували майстри спорту України міжнародного класу Крістіна Гілевич – три золоті і одна срібна медаль, Маргарита Тарканій – одна золота, одна срібна, Баблюк Денис – золота, а також майстер спорту України Бондар Софія – золота і срібна медалі. Тренує спортсменів Заслужений тренер України Петро Бардецький.

А наші легкоатлети-ветерани не тільки не відставали від молоді, а й показали, як треба виступати в спорті  виборовши 25 медалей на всеукраїнських змаганнях за програмою Кубка України з легкої атлетики.

Цьогорічні старти серед ветеранів були проведені одночасно в двох містах. Змагання з бігу та стрибків відбулися  на стадіоні “Шкільний” у Чорноморську Одеської області, а найкращих метальників визначали на базі спорткомплексу ім. А. П. Гемби Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу.

На змаганнях відмінно виступила збірна команда Хмельницької області яку представляли: кам’янчани – Михайло Моспан, Олександр Ткачук, Валентин Ліпіч, Євгенія Янкун, Олен Поблічко, хмельничани – Олександр Нагуляк, Віктор Флентін, Ірина Пилипчук , красилівчанин Микола Оніщук, ярмолинчанин Володимир Бохонський та Микола Дубчак з села Гуменці Кам’янець-Подільського району. Вони здобули 25 медалей (14 золотих, 6 срібних, 5 бронзових) і набрали найбільшу суму очок серед усіх збірних регіонів.

В особистому абсолютному заліку за рейтингом, який враховує результат та вік спортсмена, в окремих видах переможцями стали: Валентин Ліпіч (біг на 100 м та 200 м і стрибки у висоту), Олександр Нагуляк (біг на 1500м), Микола Оніщук (спортивна ходьба на 3000 та 5000 метрів), Олена Поблічко (метання диска) та 63-річний Микола Дубчак, який показав другий результат (48,84 м) сезону в Європі серед метальників списа у віковій категорії чоловіків 60-64 років.

Крім того, 83-річний Володимир Бохонський подолав дистанцію 400 м з перевершенням найвищого досягнення України у віковій групі 80-84 років.

Наш 59-річний Валентин Ліпіч та 42-річна Лілія Кікоть з Одещини були визначені за рейтингом найкращими спортсменами змагань серед чоловіків та жінок і нагороджені дипломами та кубками.

Днями подоляни мають отримати Кубок за командний успіх на вказаних престижних змаганнях.