У першій лізі чемпіонату України з футболу настала перерва, що триватиме до березня наступного року.

Перш ніж проаналізувати доробок команд після двадцяти турів, зазначимо, що згідно з регламентом до прем’єр-ліги після завершення чемпіонату напряму виходить два кращих колективи. А третя й четверта команди мають можливість поборотися за путівки з колективами вищого дивізіону, котрі посядуть у чемпіонаті тринадцяте та чотирнадцяте місця.
Незаперечним фаворитом за десять турів до завершення чемпіонату є «Металіст», який іде з великим відривом від суперників. Харків’яни демонструють цікаву комбінаційну гру, забили найбільше й пропустили найменше голів. Немає сумніву, що вони стануть чемпіонами дивізіону. Найвірогідніший претендент на другу путівку до еліти українського футболу – «Кривбас». Криворіжці теж вирізняються високою майстерністю, бо команда добре укомплектована.
Інші колективи на фоні лідерів виглядають слабше, хоча зимовий перепочинок і весняне підсилення складів може внести свої корективи. «Альянс» із Липової Долини вже заявив про значне підсилення в міжсезонні. Він націлився на бронзові нагороди. Амбіційні плани й у житомирського «Полісся», київської «Оболоні», івано-франківського «Прикарпаття».
А як почуваються наші земляки? Новачок ліги – хмельницьке «Поділля»- під орудою тренера Віталія Костишина – поки набуває досвіду виступів на такому рівні. Радує, що гравці від матчу до матчу поліпшують майстерність, гартують вольові якості. Молода команда посідає досить високе восьме місце. Втриматися на цій позиції буде важко, адже є чимало колективів з потенційно більшими можливостями.
Щодо волочиського «Агробізнеса», то він – досвідчений турнірний боєць. Команда два сезони поспіль була на підступах до прем’єр-ліги. Але нинішній чемпіонат підопічні тренера Олександра Чижевського явно провалюють. Дивує, що перемагаючи сильні колективи, як, приміром, «Металіст», вони програють середнячкам і аутсайдерам. Схоже, турнірне становище їх мало хвилює. Зараз наші земляки посідають тринадцяту сходинку й перебувають у зоні вильоту в другу лігу. Переконаний, що цього не станеться, але висновки з невдач треба робити.
Насамкінець про становище команд перед зимовим відпочинком. «Металіст» – 53 очки, «Кривбас» – 42, «Альянс» і «Оболонь» – по 33, «Нива» і «Гірник-Спорт» – по 29, «Прикарпаття» – 28, «Поділля» – 26, «Полісся» і «Волинь» – по 25, «Олімпік» – 23, ФК «Краматорськ» – 22, «Агробізнес» – 21, «ВПК-Агро» – 18, ФК «Ужгород» – 16, «Кремінь» – 13 очок.